Selectati Judetul, Orasul si Institutia Dvs. pentru a vizualiza resursele electronice de documentare la care aveti acces!

Thomson ISI - Derwent Inovation Index / Detalii resursa

Ghid de utilizare Derwent Inovation Index   Ghid de utilizare Derwent Inovation Index   (*.PDF - 1.23 Mb)
 
Derwent Innovations Index este o baza de date bibliografica si bibliometrica in format online, cuprinzand brevete stiintifice, livrată prin intermediul Internetului. Disponibila pe platforma online Web of Knowledge produsa de Thomson Reuters, cuprinde date despre aproximativ 22 de milioane de brevete si inventii inregistrate din 40 de tari, inclusiv Romania, din 1963 si pana in prezent. Ofera o privire de ansamblu la nivel international asupra unei inventii, inclusiv noutatea, proprietarul legal si gradul de protectie, citarile patentelor.
Derwent Innovation Index ofera cercetatorilor:
• Identificarea avantajelor tehnologice si previziuni asupra trendului in domeniu;
• Reducerea dublarii in cercetare si inovare;
• Urmarirea concurentei in domeniu;
• Detectarea prevenirea incalcarilor drepturilor de proprietate a patentelor;
• Compararea performantelor in cercetare si inovare a institutiilor;
• Culegerea de informatii pentru inregistrarea de noi patente;
 
Derwent Innovations Index contine 3 sectiuni: Chemical Section --1963-present Electrical and Electronic Section --1963-present Engineering Section --1963-present
 
Disponibil online la: http://webofknowledge.com
 
Oferta SC E-NFORMATION SRL ofera acces platforma Web of Knowledge pentru produsul Derwent Innovation Index in urmatorii parametri:
1. Acces la date despre mai mult de 18 milioane de brevete si inventii inregistrate din 40 de tari, inclusiv Romania;
2. Acces online la patentele si inventiile inregistrate in anul 2014;
3. Acces online la patentele si inventiile incluse in baza de date Derwent Innovation Index si pentru o perioada de arhivă incepand cu anul 1963.
4. Posibilitatea de a vizualiza citarile primite de patentele disponibile in baza de date Derwent Innovation Index incepand din anul 1973 si pana in prezent;
5. Acces gratuit pe perioada abonamentului la instrumentul “EndNote Web” ce permite crearea de bibliografii si formatarea de documente word prin editarea si inserarea directa a referintelor în documente de tip Word;
6. Accesul continuu pe perioada contractelor încheiate, fără perioade de restricţionare la la rezumatele brevetelor si inventiilor disponibile pe platforma ce fac parte din serviciul abonat;
7. Actualizare zilnica, saptamanala, lunara sau trimestriala a informatiilor bibliografice si bibliometrice din bazele de date conform periodicitatii revistelor ce fac parte din platforma pentru produsul Derwent Innovation Index.
8. Se ofera facilităţi de tipărire, salvare a informaţiilor, a rezultatelor căutărilor, pe format hârtie şi format electronic (memory stick, CD/DVD), trimitere pe email fără restricţii între membrii cofinantatori ai Asociatiei Anelis Plus;
 
Specificatii platforma:
1. Rezumatele inventiilor si patentelor sunt identice cu cele din varianta tiparita.
2. Motorul de cautare al platformei Web of Knowledge permite cautarea simultan in toate bazele de date abonate de pe aceasta platforma online.
3. Motorul de cautare al platformei Web of Knowledge permite cautarea simultan in toate patentele si inventiile incluse in baza de date Derwent Innovation Index.
4. Se pot efectua cautari dupa cuvinte cheie, subiect, titlu, inventator, numarul patentului, clasificare internationala, derwent clas code, derwent manual code, derwent primary accession number, afiliere.
5. Se pot efectua cautari avansate dupa o serie de filtre introduse de cercetatori.
6. Se pot efectua cautari dupa referintele utilizate de autori in cadrul articolelor stiintifice.
7. Identificarea facila a autorilor prin ResearcherID: identificarea articolelor, patentelor care apartin aceluiaşi autor printr-o simpla căutare. Identificarea autorului cautat elimina problemele numelor similare sau a mai multor autori cu acelaşi nume.
8. Posibilitatea de a accesa instrumentul online” Analyze Tool” care ofera posibilitatea de analiză a patentelor selectate dupa diferite criterii: afiliere, inventator, clasificare internationala, derwent clas code, derwent manual code, subiect.
9. Ofera posibilitatea de configurare a unui cont personal prin care fiecare cercetator poate salva articolele de interes, cautarile efectuate si bibliografiile.
10. Prin crearea unui cont personal se ofera posibilitatea programarii unor “alerte” (instrument de lucru care genereaza un e-mail catre utilizator ori de cate ori un apare un nou articol care satisface un cumul de criterii definit);
11. Numărul maxim de conexiuni simultane pe care îl permite deţinătorul bazei de date este nelimitat;